Zomerexpo: Marec

Datum :
18 juni 2017 t.e.m. 3 september 2017
Tijdstip :
Prijs :
Gratis
Beschrijving :
Zomertentoonstelling Marec in Bredene

Van 18 juni tot 3 september 2017 presenteert het MEC Staf Versluys het werk van cartoonist Marec. Reeds 30 jaar volgt Marec de dagelijkse actualiteit. Sinds 1993 verschijnt zijn werk in Het Nieuwsblad en De Gentenaar en wekelijks in Dag allemaal. Een jarenlange zoektocht naar de naakte waarheid.

De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo op 7 januari 2015 en de moord op de door hem bewonderde tekenaars veranderden zijn leven en de wereld van de perscartoon in het algemeen. De tentoonstelling toont een selectie uit zijn werk vanaf die dag en de gevolgen ervan die tot in de recente actualiteit voelbaar zijn.

Om aan de harde realiteit van de dagelijkse actualiteit te ontsnappen maakte Marec de voorbije jaren schetsen waarin hij in een pure lijn op zoek gaat naar de schoonheid van het leven. In 'MAREC IN BREDENE' geeft Marec een inkijk in zijn schetsenboeken, tekeningen die hij maakte aan zee, op reis en in zijn atelier in Brugge.

In 2014 richtte hij THE CARTOONIST op, een collectief met intussen 25 belangrijke Belgische perscartoonisten. Voor zijn tentoonstelling in Bredene nodigde Marec deze tekenaars uit om hun tekeningen met de zee als thema te exposeren.

De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van het MEC Staf Versluys.