The Doors In Concert

Datum :
23 september 2022
Tijdstip :
20:00
Prijs :
18 vvk / € 20 add
Beschrijving :
The Doors waren berucht vanwege hun energieke en onvoorspelbare live shows, vooral door de charismatische Jim Morrison. The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band eind jaren ’60 met nummers als ‘Light my Fire’, ‘Love her Madly’, ‘L.A. Woman’ en ‘Riders on the Storm’.
De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.
Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, door het gebruik van oude Fenderversterkers en originele microfoons.
“Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen”, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Gezelschap:
Danny van Veldhuizen (zang)
Willem Vonhof (keyboard)
Bobby Baudoin (percussie)
Gandert De Boo (gitaar)