Music in the box: A Murder In Mississippi

Datum :
20 oktober 2022
Tijdstip :
20:30
Prijs :
€ 15
Beschrijving :
Februari, 2020. Met wat later dat jaar zou gaan volgen, zou je het de stilte voor de storm kunnen noemen, ware het niet dat op dat moment stormen Ciara en Dennis de deuren van de Barefoot Recording Studio al stevig deden rammelen. Terwijl producer Arjan Bogaert zijn fluitende zolder koortsachtig afschuimt op zoek naar oude voorwerpen om die juiste “vuile bijklank” in de percussie te krijgen, finetunet beneden de zeskoppige Gentse roots-band A Murder in Mississippi de dialoog tussen de banjo- en vioollijnen.
“HURRICANA” overschouwt de woelige gebeurtenissen waarmee de band - gevormd rond broer en zus Leander en Mirthe Vandereecken— de afgelopen jaren te kampen kreeg. De songs brengen verhalen over persoonlijk verlies, verslaving, angsten en tegenslag, maar ook over hoe deze kunnen worden overwonnen met verbondenheid en hoop. Covid-19 vertraagde de opnames van het album, maar gaf het tegelijk ook meer diepgang. Er was tijd om ideeën te laten rijpen en om in de hoopvolle lente en zomer de nummers tot in de puntjes af te werken.
Het resultaat is een veelzijdige blend van Americana, Bluegrass, Folk en Blues met knallende instant feel-good songs, ballads waar je het warm van krijgt en Dark Country-klaagzangen die je koude rillingen bezorgen.
"Van zodra jullie beginnen te spelen, worden mensen vrolijk. (…) Met jullie unieke samenstelling slagen jullie erin voor elke emotie een passende harmonie te creëren."
-Organisatie Karen Vernimmenprijs (2018)


A Murder in Mississippi is terug als nooit tevoren.
 
 
2021, Gent, Belgium, Sing My Title 
 
Leander Vandereecken: Guitar, Lead vocals
Mirthe Vandereecken: Percussion, Vocals
Lore Heyerick: Banjo, Vocals
Dieter Vanhede: Keys
Alexandra van Wesemael: Violin
Stijn Bontinck: Double bass
 
 
Recorded and mixed at Barefoot studios
Produced by Arjan Bogaert
Mastered by Jerboa Mastering
Record label Sing My Title
 
 
Track list:
  1. River Whispers
  2. Wrong Side of the Road
  3. Forever and a Day
  4. The Raven and the Oak Branch Tree
  5. The Wishing Well
  6. Polaris
  7. Starlight Dreamer
  8. Run Brother Run
  9. Your Kingdom Burning
  10. Long Gone - Caged Bird
Deuren: 20u 
Start voorstelling: 20u30