Marinus

Datum :
3 december 2021
Tijdstip :
20:00
Prijs :
€ 18
Beschrijving :
 Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kanonskogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse kerker?
Voor Marinus duiken acteur Sebastien Dewaele en muzikant Peter Bultink, beiden geboren in Oostende, in de zo goed als vergeten kapersgeschiedenis van hun stad. Reis mee naar een tijd waarin het kanaal en de Noordzee het strijdtoneel waren van ‘mannen met baarden’ en Oostende bekend stond als dé kosmopolitische vrijhaven aan zee. Marinus is een heerlijk meeslepend verhaal over deze periode.


Marinus vertelt het onwaarschijnlijke levensverhaal van Marinus De Boer, die opgroeit in het zeventiende-eeuwse Oostende. Nadat hij op elfjarige leeftijd zijn vader ziet omkomen in een vreselijke zeeslag wordt hij geadopteerd door twee kapers. Zij leren hem de stiel kennen en kijken toe hoe Marinus ontbolstert tot een beruchte kaperskapitein. Tot de tijd uiteindelijk ook hem inhaalt en Marinus vanop de kade moet toekijken hoe zijn drie zonen naar Indië ziet vertrekken onder de vlag van de Oostendse Compagnie…
Marinus De Boer mag dan wel een fictief personage zijn, de verhaalwereld van Marinus is dat allerminst. Jan Van Dorp heeft zich voor zijn roman uitgebreid gebaseerd op historische feiten. 
 
Na zijn verschijning is Flamand Des Vagues uitgegroeid tot een internationaal succes en door de 
New York Times uitgeroepen tot Book of the month in 1954.

Reeds aangekochte tickets voor de geannuleerde voorstelling blijven geldig.