Expo Gigi Praet: Codec

Datum :
30 april 2017 t.e.m. 5 juni 2017
Tijdstip :
Prijs :
Gratis
Beschrijving :
"CODEC" is een letterwoord voor de begrippen constructie, deconstructie, creatie. Het zijn de opeenvolgende fases in haar manier van schilderen en vormt het bindweefsel van haar werk.

Gigi Praet kreeg haar eerste impuls in de schilderkunst aan de academie van Oostende. Zij ontpopte zich onmiddellijk als een gedreven coloriste. Nadien trok zij naar de academie in Brugge om zich toe te leggen op het schilderen van personen naar levend model en gelijktijdig op de lyrische creatie van een zuiver abstract werk. Zij kwam terecht bij Johan Janssen, een op alle vlakken uitzonderlijk en bijna legendarisch geworden docent. Door zijn advies gedreven en geïnspireerd kon zij zich vanaf 2003 bekwamen in de schilderkundige ritmiek van het concept "CODEC " en zo haar eigenheid ontplooien.

Constructie kan vrij figuratief zijn bij het in beeld brengen van een eerste ontroering.
Deconstructie is een vorm van destructie. In een overrompelend gebruik van verf wordt in een abstraherende chaos het beeld terugdrongen, terug vernietigd.

Van uit deze dualiteit laat de confrontatie van beide toe het beeld naar eigen aanvoelen, partieel weer op te bouwen. Er ontstaat een nieuwe creatie die getuigt van authenticiteit en zo haar uiteindelijke picturaliteit en uitstraling bereikt. Het residu van de eerste ontroering gloeit op. De ziel van het schilderij wordt tot uiting gebracht.

Meer info: Dienst Cultuur - T 059 56 19 60 - cultuur@bredene.be