Het MEC Staf Versluys bestaat 15 jaar!

Op 6 januari 2006, dit jaar exact 15 jaar geleden, werden de deuren van het Staf Versluyscentrum officieel geopend. Met de opening van het centrum, dat z’n naam dankt aan de bekende wereldzeiler Staf Versluys, hoopte het gemeentebestuur Bredene op de kaart te zetten zowel voor cultuur als voor bedrijfstoerisme. Een terugblik op alles wat de voorbije 15 jaar z’n doorgang heeft gevonden in en rond het centrum toont aan dat we hierin zijn geslaagd.

Sinds 15 jaar huisvest het Staf Versluyscentrum de diensten cultuur en toerisme en is ook het autonoom gemeentebedrijf er ondergebracht. Het samen huisvesten van deze drie diensten heeft door de jaren heen al tot meerdere succesvolle samenwerkingen geleid. 

Na 15 jaar is het moderne multifunctionele gebouw ook in de bedrijfswereld stilaan een begrip geworden. Ook verenigingen en scholen zijn zich er in de loop der jaren thuis beginnen te voelen. De up-to-date infrastructuur, de professionele omkadering en de klantgerichtheid zijn doorheen de jaren onze troeven geworden. 

Dankbaar blikken we terug op tal van culturele voorstellingen waarbij we u de kans konden geven iets mee te pikken uit het culturele spectrum. We blijven ook hier in de toekomst inzetten op hoogwaardige voorstellingen met, bij de opmaak van het cultuurprogramma, aandacht voor een divers publiek. We denken daarbij aan voorbeelden zoals Wannes Capelle, Guido Belcanto, Wim Opbrouck, Jan De Wilde, Kapitein Winokio voor de allerkleinsten en nog zovele andere artiesten die de revue passeerden. 

Naast tal van voorstellingen vonden ook verschillende spraakmakende tentoonstellingen een onderdak in het Staf Versluyscentrum. Onder andere SMAK aan zee, Sylvère Declerck en Cowboy Henk waren er te bewonderen.

Doorheen de jaren werd het MEC Staf Versluys ook het middelpunt van de toeristische zone. Heel wat mensen vinden hoe langer hoe meer de weg naar de dienst toerisme om wandel- en fietstochten in onze gemeente te ontdekken en informatie in te winnen over de to do’s aan onze kust. De coronacrisis heeft er het voorbije jaar mee voor gezorgd dat mensen steeds meer hun eigen streek gaan zijn ontdekken en beleven. We kunnen alleen maar hopen dat deze teneur zich voortzet en dat ook in de toekomst het Staf Versluyscentrum het startpunt mag blijven voor het verkennen van nieuwe horizonten. 

Lange tijd stond het Staf Versluyscentrum ook bekend voor de organisatie van het succesvolle format Afro C, ook de eerste editie van Bredene Festivalt in 2019 was een succes! We blikken ook dankbaar terug op events zoals Nostalgie Beach Festival, Ethias Cross Bredene Ereprijs Paul Herygers en zoveel meer. 

Het centrum wist zich ook op de kaart te zetten als jaarlijkse ontmoetingsplaats voor professionele horeca-uitbaters. De jaarlijks terugkerende Horecabeurs is één van de grote sterkhouders en groeit nog ieder jaar. 

15 jaar Staf Versluyscentrum tekent ook meteen de moeilijkste periode af waarin het centrum ooit heeft verkeerd. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het aanbod inmiddels meerdere maanden werd herleid tot nul. De organisatie van het vaccinatiecentrum in het Staf Versluyscentrum zorgt ervoor dat we ook in deze moeilijke periode iets kunnen betekenen voor Bredene en haar wijde omgeving. 

We kijken er, samen, in ieder geval naar uit om jullie ook de komende 15 jaar (en hopelijk nog veel langer) te mogen ontvangen in het Staf Versluyscentrum. 

Een dikke merci voor deze vijftien prachtige jaren en hopelijk tot snel!

MEC STAF VERSLUYS
Kapelstraat 76
8450 Bredene
T 059 56 19 60
info@stafversluyscentrum.be

Openingsuren:
juli en augustus
elke dag van 10.00 - 17.00

Maandag t.e.m.vrijdag
9:00 - 12:15 / 13:30 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 12:00 / 14:00 - 16:00
zon- en feestdagen apr. t.e.m. okt.
10.00 - 12.00
zon- en feestdagen nov. t.e.m mrt.
gesloten


Kaarten:
- balie MEC Staf Versluys,
  Kapelstraat 76, 8450 Bredene
-
online:
  www.stafversluyscentrum.be
- callcenter: 059 56 19 60
   (bij telefonische boeking wordt € 3
    reservatie aangerekend)

- betalen met
  cultuurcheques mogelijk